Crunch z daktylami i kokosem




Zdrowy, owsiany crunch smakuje najlepiej! Dziś wypełniony pysznymi słodkimi daktylami i wiórkami kokosowymi. Można dodać też inne, ulubione bakalie, orzechy czy kawałki czekolady, a więc co kto lubi i co kto ma akurat pod ręką :) Każda wersja będzie smaczna i zniknie w zawrotnym tempie.
Fajnie chrupie, a pokruszony na drobne kawałki nada się idealnie do śniadania jako dodatek do jogurtu lub mleka, można uznać go za domową granolę :)


Forma 20x20cm
110g masła
100g cukru
1 łyżka miodu
40g drobno pokrojonych suszonych daktyli
20g wiórek kokosowych
100g płatków owsianych górskich
125g płatków owsianych błyskawicznych

Masło, cukier i miód rozpuścić w garnuszku. Następnie dodać pozostałe składniki: daktyle, wiórki kokosowe, płatki owsiane i wymieszać.
Przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika najpierw ostudzić,
a potem pokroić.





10 komentarzy :

  1. jak smacznie wygląda! nie ma to jak pyszny crunch, o tak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł na ciastka:) na pewno wykorzystam:D bardzo ładne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Robi się je dosłownie w sekundę, a są taaakie pyszne! :)

      Usuń
  3. Wygląda przepysznie :) Miło byłoby sobie pochrupać :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pierwszy raz widzę coś takiego! i już to lubię! nawet baaardzo :)
    koniecznie do zrobienia, bo wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś dla mnie, super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojej świetne :) uwielbiam takie owsiane chrupaczki, a Twoje wyglądają przesmacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super :) Dodałam miodu kasztanowego i orzechów, wyszło świetne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo, że smakuje :) Wszystkie dodatki są jak najbardziej mile widziane!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...