Zdrowy, owsiany crunch smakuje najlepiej! Dziś wypełniony pysznymi słodkimi daktylami i wiórkami kokosowymi. Można dodać też inne, ulubione bakalie, orzechy czy kawałki czekolady, a więc co kto lubi i co kto ma akurat pod ręką :) Każda wersja będzie smaczna i zniknie w zawrotnym tempie.
Fajnie chrupie, a pokruszony na drobne kawałki nada się idealnie do śniadania jako dodatek do jogurtu lub mleka, można uznać go za domową granolę :)
Forma 20x20cm
110g masła
100g cukru
1 łyżka miodu
40g drobno pokrojonych suszonych daktyli
20g wiórek kokosowych
100g płatków owsianych górskich
125g płatków owsianych błyskawicznych
Masło, cukier i miód rozpuścić w garnuszku. Następnie dodać pozostałe składniki: daktyle, wiórki kokosowe, płatki owsiane i wymieszać.
Przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika najpierw ostudzić, a potem pokroić.
jak smacznie wygląda! nie ma to jak pyszny crunch, o tak :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na ciastka:) na pewno wykorzystam:D bardzo ładne zdjęcia:)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Robi się je dosłownie w sekundę, a są taaakie pyszne! :)
UsuńWygląda przepysznie :) Miło byłoby sobie pochrupać :)
OdpowiedzUsuńmniam, mniam, mniam!
OdpowiedzUsuńpierwszy raz widzę coś takiego! i już to lubię! nawet baaardzo :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie do zrobienia, bo wygląda pysznie :)
Coś dla mnie, super pomysł :)
OdpowiedzUsuńOjej świetne :) uwielbiam takie owsiane chrupaczki, a Twoje wyglądają przesmacznie :)
OdpowiedzUsuńSuper :) Dodałam miodu kasztanowego i orzechów, wyszło świetne :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo, że smakuje :) Wszystkie dodatki są jak najbardziej mile widziane!
Usuń